Τα τεχνητά γλυκαντικά γερνάνε πρόωρα τον εγκέφαλο: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Ευρήματα νέας μελέτης. Ποιες ποσότητες συσχετίσθηκαν με έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και σε ποιους. Τα τεχνητά γλυκαντικά που υπάρχουν σε καθημερινά τρόφιμα, από τα γιαούρτια έως τις τσίχλες και τα αναψυκτικά, μπορεί να επηρεάζουν τη σκέψη και τη μνήμη, σύμφωνα με μία μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι τα καταναλώνουν καθημερινά σε μέτριες ή μεγάλες ποσότητες, έχουν πολύ ταχύτερη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους. Η φθορά τους ισοδυναμεί σαν να γερνάει ο εγκέφαλός τους πρόωρα κατά περισσότερο από 1 χρόνο στη διάρκεια μιας οκταετίας. Το εύρημα αυτό παρατηρήθηκε σε μεσήλικες (έως 60 ετών), αλλά όχι στις μεγαλύτερες ηλικίες, διευκρινίζουν οι ερευνητές. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Neurology. Όπως γράφουν οι ερευνητές, εξέτασαν τον δυνητικό αντίκτυπο που έχουν επτά τεχνητά γλυκαντικά στις νοητικές δεξιότητες. Τα επτά γλυκαντικά που αξιολογήθηκαν ήταν:Η ασπαρτάμηΗ σακχαρίνηΗ ακελσουλφάμη-ΚΗ ερυθριτόληΗ ξυλιτόληΗ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(36)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(93)
- Υγεία(267)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.