πριν από  1 ώρα 55 λεπτά

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ευρήματα νέας μελέτης. Ποιες ποσότητες συσχετίσθηκαν με έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και σε ποιους. Τα τεχνητά γλυκαντικά που υπάρχουν σε καθημερινά τρόφιμα, από τα γιαούρτια έως τις τσίχλες και τα αναψυκτικά, μπορεί να επηρεάζουν τη σκέψη και τη μνήμη, σύμφωνα με μία μελέτη. Όπως έδειξε, όσοι τα καταναλώνουν καθημερινά σε μέτριες ή μεγάλες ποσότητες, έχουν πολύ ταχύτερη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους. Η φθορά τους ισοδυναμεί σαν να γερνάει ο εγκέφαλός τους πρόωρα κατά περισσότερο από 1 χρόνο στη διάρκεια μιας οκταετίας. Το εύρημα αυτό παρατηρήθηκε σε μεσήλικες (έως 60 ετών), αλλά όχι στις μεγαλύτερες ηλικίες, διευκρινίζουν οι ερευνητές. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Neurology. Όπως γράφουν οι ερευνητές, εξέτασαν τον δυνητικό αντίκτυπο που έχουν επτά τεχνητά γλυκαντικά στις νοητικές δεξιότητες. Τα επτά γλυκαντικά που αξιολογήθηκαν ήταν:Η ασπαρτάμηΗ σακχαρίνηΗ ακελσουλφάμη-ΚΗ ερυθριτόληΗ ξυλιτόληΗ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation