Tαυρίνη: Συνδέεται με αύξηση του κινδύνου για λευχαιμία
Νέα επιστημονική μελέτη εντόπισε την ταυρίνη, η οποία παράγεται φυσικά στο σώμα και καταναλώνεται μέσω ορισμένων τροφίμων, ως βασικό ρυθμιστή των μυελογενών καρκίνων όπως η λευχαιμία. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature. Η προκλινική έρευνα δείχνει ότι οι επιστήμονες είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εξεύρεση νέων τρόπων για τη στόχευση της λευχαιμίας, η οποία είναι ένας από τους πιο επιθετικούς καρκίνους του αίματος. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρκίνου Wilmot στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ ήταν σε θέση να εμποδίσουν την ανάπτυξη της λευχαιμίας σε μοντέλα ποντικών και σε δείγματα ανθρώπινων κυττάρων λευχαιμίας χρησιμοποιώντας γενετικά εργαλεία για να αποτρέψουν την είσοδο ταυρίνης σε καρκινικά κύτταρα. Με επικεφαλής την Jeevisha Bajaj, PhD, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η ταυρίνη παράγεται από ένα υποσύνολο φυσιολογικών κυττάρων στο μικροπεριβάλλον του μυελού των οστών, τον ιστό μέσα στα οστά όπου αρχίζουν και επεκτείνονται οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(44)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(158)
- Υγεία(392)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.