Τέσσερις συνδυασμοί τροφών για καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών
Υπάρχουν κάποια συστατικά τροφών που αλληλεπιδρούν με κάποια άλλα συστατικά διαφορετικών τροφών είτε θετικά είτε αρνητικά. Στις περιπτώσεις της θετικής δράσης μπορεί να έχουμε καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών ή τη μεγαλύτερη προστασία του οργανισμού. Κάποιοι ωφέλιμοι συνδυασμοί είναι οι παρακάτω:- Φασόλια με ντομάτα O σίδηρος που περιέχεται στις φυτικές τροφές (μη αιμικός) απορροφάται σε μικρό ποσοστό σε σχέση με τον σίδηρο των ζωικών τροφών (αιμικός). Όταν συνδυάζουμε τις φυτικές τροφές με τροφές που περιέχουν βιταμίνη C (όπως η ντομάτα), τότε αυξάνεται η απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου. Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές και τα ακτινίδια.- Ντομάτα με ελαιόλαδο Οι ντομάτες και τα προϊόντα τους (π.χ. η σάλτσα) είναι πλούσια σε μια ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι η υπεύθυνη ουσία για το έντονο κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Το λυκοπένιο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(77)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(116)
- Υγεία(418)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.