Θρεπτικά συστατικά: Ποια ενισχύουν τα οστά και μας προστατεύουν από την οστεοπόρωση όσο μεγαλώνουμε
Η απώλεια οστικής μάζας είναι ένα μέρος της γήρανσης, αλλά υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν να επιβραδυνθεί αυτή η εξέλιξη. Όσο μεγαλώνουμε, από μια ηλικία και μετά, το σώμα μας διασπά περισσότερο οστικό ιστό από ό,τι χτίζει. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, που μπορεί να κάνει τα οστά μας πιο ευάλωτα σε σπασίματα και κατάγματα. Και για τους ηλικιωμένους, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά: ένα κάταγμα μπορεί να οδηγήσει σε μακρά παραμονή στο νοσοκομείο ή στο γηροκομείο, σε μακροχρόνια αναπηρία ή ακόμη και σε θάνατο. Η καλύτερη εποχή για την οικοδόμηση των οστών είναι κατά την εφηβεία, όταν το σώμα αναπτύσσεται και αφιερώνει περισσότερους πόρους στο συγκεκριμένο έργο. Στην υγεία των οστών παίζουν σημαντικό ρόλο παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και τα γονίδιά μας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να επιβραδύνουμε την απώλεια οστικής μάζας από τη μέση ηλικία και μετά. Η άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(56)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(376)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.