Tι δίνουν στην υγεία σου το ρύζι και τα μακαρόνια χωρίς να το ξέρεις
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (πχ ρύζι, μακαρόνια) έχουν συνδεθεί με την αύξηση βάρους. Η αλήθεια αποδεικνύεται πως είναι διαφορετική Οι υδατάνθρακες έχουν "στιγματιστεί" κατά καιρούς ως παχυντικοί, με την επιστήμη να ξεδιαλύνει το τοπίο, ξεκαθαρίζοντας πως στην φυσική τους εκδοχή (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, γλυκοπατάτες, πατάτες με φλούδα) η κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας, που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο, τους μυς και τα κύτταρα είναι φίλη μας. Στην επεξεργασμένη version (λευκό ψωμί, ζυμαρικά από λευκό αλεύρι κλπ) οι υδατάνθρακες έχουν κάποια θέματα, αφού αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα.Κάτι που δεν είναι καλό για την υγεία μας και δη όταν έχουμε διαβήτη. Υπό μια συνθήκη, το ρύζι και τα ζυμαρικά γίνονται υπερτροφές, δηλαδή τρόφιμα με μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών ιχνοστοιχείων, μετάλλων, ισχυρών αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών, σε μικρό όγκο τροφίμου. Υπάρχει δηλαδή, τρόπος που το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(154)
- Υγεία(395)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.