Τι είναι η κουμαρίνη που οδήγησε σε τρεις διαδοχικές ανακλήσεις τσουρεκιών από τον ΕΦΕΤ
Ανησυχία, αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε σε πολλούς η είδηση ότι ανακλήθηκαν τρεις διαφορετικές παρτίδες τσουρεκιών από τον ΕΦΕΤ ως επιβλαβή για την υγεία Η πρώτη ανάκληση αφορούσε συσκευασμένο τσουρέκι με γέμιση πραλίνα, ενώ οι άλλες δύο τσουρέκι με μαστίχα Χίου. Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν, επισημαίνοντας ότι εξετάστηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους και χαρακτηρίστηκαν "μη ασφαλή" και "επιβλαβή για την υγεία". Και αυτό διότι περιείχαν την ουσία "κουμαρίνη" σε συγκέντρωση που υπερέβαινε το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για την συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου. Τι είναι, όμως, η κουμαρίνη και γιατί βρίσκεται σε αρτοσκευάσματα όπως το τσουρέκι; Οι κουμαρίνες είναι μια οικογένεια φυσικών αρωματικών παραγόντων που απαντάται στη φύση και υπάρχουν στους σπόρους, τους καρπούς, τα άνθη ή στις ρίζες διαφόρων φυτικών ειδών. Φυσικές κουμαρίνες υπάρχουν σε σημαντικές συγκεντρώσεις σε ορισμένα βότανα ή μπαχαρικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(44)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(158)
- Υγεία(392)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.