πριν από  7 ώρες 16 λεπτά

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ανησυχία, αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε σε πολλούς η είδηση ότι ανακλήθηκαν τρεις διαφορετικές παρτίδες τσουρεκιών από τον ΕΦΕΤ ως επιβλαβή για την υγεία Η πρώτη ανάκληση αφορούσε συσκευασμένο τσουρέκι με γέμιση πραλίνα, ενώ οι άλλες δύο τσουρέκι με μαστίχα Χίου. Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν, επισημαίνοντας ότι εξετάστηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους και χαρακτηρίστηκαν "μη ασφαλή" και "επιβλαβή για την υγεία". Και αυτό διότι περιείχαν την ουσία "κουμαρίνη" σε συγκέντρωση που υπερέβαινε το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για την συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου. Τι είναι, όμως, η κουμαρίνη και γιατί βρίσκεται σε αρτοσκευάσματα όπως το τσουρέκι; Οι κουμαρίνες είναι μια οικογένεια φυσικών αρωματικών παραγόντων που απαντάται στη φύση και υπάρχουν στους σπόρους, τους καρπούς, τα άνθη ή στις ρίζες διαφόρων φυτικών ειδών. Φυσικές κουμαρίνες υπάρχουν σε σημαντικές συγκεντρώσεις σε ορισμένα βότανα ή μπαχαρικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation