Τι κερδίζουμε τρώγοντας φασολάδα
Λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε μια χειμωνιάτικη φασολάδα, αλλά πολλοί περισσότεροι θα υποκλιθούν μπροστά στον βασιλιά των οσπρίων μόλις διαβάσουν πόσα οφέλη κρύβει για την υγεία μας ΝΙΚΗ ΨΑΛΤΗ21/11/2025 08:42:52 Οι βασιλιάδες των οσπρίων είναι οι πρώτοι που μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για όσπρια. Tαφασόλια παρέχουν καλής βιολογικής αξίας πρωτείνες, άμυλο, φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες της ομάδας B και ανόργανα στοιχεία, όπως το κάλιο. Μάλιστα αν θέλουμε να ενισχύσουμε τις πρωτείνες των φασολιών και να τις καταστήσουμε πλήρεις μπορούμε να συμπληρώσουμε το γεύμα με ξηρούς καρπούς, δημητριακά (καλαμπόκι και σιτάρι), πατάτα ή ρύζι . Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο περίβλημα των φασολιών έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Ακόμη τα φασόλια περιέχουν ισοφλαβονοειδή και λιγνάνες, ουσίες στις οποίες αποδίδεται αντιική, αντιμυκητιακή και αντιοξειδωτική δράση. Πάντως η σημαντικότερη ιδιότητα που αποδίδεται στα συγκεκριμένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(16)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(130)
- Υγεία(348)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.