Το γνωρίζατε; - Να τι μπορείτε να πάθετε αν φάτε ωμά στρείδια
Newsroom | email: [email protected] Ένα ερώτημα που έχουν οι λάτρεις των θαλασσινών, είναι το: "κινδυνεύει η υγεία μας από τα ωμά στρείδια;". Σε πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες περιστατικά μόλυνσης από ένα θανατηφόρο βακτήριο, το οποίο, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να μεταδοθεί μέσω της κατανάλωσης ωμών στρειδιών. Τι λένε οι επιστήμονες Σύμφωνα με τον Benjamin Chapman, επικεφαλής του τμήματος Γεωργικών και Ανθρώπινων Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, τα ωμά στρείδια "είναι από τις πιο επικίνδυνες τροφές που καταναλώνουμε συστηματικά". Τους τελευταίους μήνες, σε αρκετές πολιτείες καταγράφηκαν περιστατικά από μια θανατηφόρα, "σαρκοφάγο" μορφή βακτηρίου που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μεταδοθεί μέσω ωμών στρειδιών. Πρόκειται για το Vibrio vulnificus, το οποίο συνήθως εισέρχεται στον οργανισμό μέσω ανοιχτών πληγών σε μολυσμένα θαλάσσια νερά, αλλά περίπου στο 10% των...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Σούσι, σεβίτσε, ταρτάρ θαλασσινών. Όροι που έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική γαστρονομία και αφορούν στην παρασκευή πιάτων από ωμά φρέσκα θαλασσινά. Ποιους κινδύνους κρύβουν όμως για την υγεία; Σε πολλές αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες περιστατικά μόλυνσης από ένα θανατηφόρο βακτήριο, το οποίο, σε σπάνιες...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(19)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(161)
- Υγεία(385)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.