Τι θα νιώσετε αν αποκτήσετε λιπώδες ήπαρ από το πολύ κόκκινο κρέας
Η λιπώδης νόσος του ήπατος -ιδιαίτερα η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)- βρίσκεται σε άνοδο παγκοσμίως και η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της. Μια ομάδα τροφίμων που προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία είναι το κόκκινο κρέας. Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι οι πλούσιες σε κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα δίαιτες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης λιπώδους ήπατος, ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλους μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία και η αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό το άρθρο εξηγεί την επιστήμη πίσω από τη σύνδεση κόκκινου κρέατος-λιπώδους ήπατος, περιγράφει τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και παραθέτει τις συστάσεις ειδικών για την μείωση του κινδύνου.Μπορεί η κατανάλωση κόκκινου κρέατος να αυξήσει τον κίνδυνο λιπώδους ήπατος; Ναι, η τακτική κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος έχει συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (NAFLD).
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(152)
- Υγεία(328)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.