πριν από  1 ημέρα 0 ώρα

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η λιπώδης νόσος του ήπατος -ιδιαίτερα η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)- βρίσκεται σε άνοδο παγκοσμίως και η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της. Μια ομάδα τροφίμων που προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία είναι το κόκκινο κρέας. Πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι οι πλούσιες σε κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα δίαιτες αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης λιπώδους ήπατος, ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλους μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία και η αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό το άρθρο εξηγεί την επιστήμη πίσω από τη σύνδεση κόκκινου κρέατος-λιπώδους ήπατος, περιγράφει τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και παραθέτει τις συστάσεις ειδικών για την μείωση του κινδύνου.Μπορεί η κατανάλωση κόκκινου κρέατος να αυξήσει τον κίνδυνο λιπώδους ήπατος; Ναι, η τακτική κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος έχει συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος (NAFLD).

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation