Το απρόσμενο τρόφιμο που συνδέεται με καρκίνο του πεπτικού - Πόσα γραμμάρια είναι επικίνδυνα
Ομάδα ερευνητών υγείας του Εθνικού Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας στην Ιταλία διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης πουλερικών και του πρόωρου θανάτου λόγω καρκίνου του πεπτικού συστήματος. Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, η ομάδα ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την υγεία για 4.869 ενήλικες που ζούσαν στην Ιταλία για μια περίοδο 20 ετών. Προηγούμενες έρευνες έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωση πουλερικών (κυρίως κοτόπουλου) είναι πιο υγιεινή από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ως πηγή πρωτείνης, επειδή ενέχει μικρότερο κίνδυνο να συμβάλει στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων γαστρεντερικών καρκίνων. Εντούτοις, αυτή η τελευταία έρευνα υποδηλώνει ότι η κατανάλωση κοτόπουλου σε τακτική βάση θα μπορούσε να συνδέεται με ορισμένους τύπους γαστρεντερικών καρκίνων και πρόωρο θάνατο. Τα δεδομένα για τη μελέτη αυτή συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων και από το ιατρικό προσωπικό που διενεργούσε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(34)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(93)
- Υγεία(280)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.