Το διατροφικό "μυστικό" για να καθυστερήσουμε τη φλεγμονή & τις χρόνιες παθήσεις
Σκεφτείτε δύο 70άρηδες με παρόμοια επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, που ζουν με ανεξαρτησία και απολαμβάνουν τη ζωή. Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, ο ένας από τους δύο αναπτύσσει δύο ή τρεις χρόνιες παθήσεις -καρδιακή νόσο, διαβήτη, κατάθλιψη- ενώ ο άλλος παραμένει σχετικά υγιής. Πού οφείλεται η διαφορετική εξέλιξη; Η απάντηση βρίσκεται στη διατροφή. Επιστήμονες στο Κέντρο Έρευνας για τη Γήρανση του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία, παρακολούθησαν πάνω από 2.400 ηλικιωμένους Σουηδούς για 15 χρόνια. Διαπίστωσαν ότι όσοι ακολουθούσαν σταθερά μια υγιεινή διατροφή, ανέπτυξαν χρόνιες ασθένειες πιο αργά, σε αντίθεση με εκείνους που ακολουθούσαν φλεγμονώδη διατροφή, δηλαδή διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα κρέατα, επεξεργασμένα δημητριακά και ζαχαρούχα ποτά, τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν χαμηλού βαθμού χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό. Τα ευρήματα θεωρούνται σημαντικά, επειδή η ταυτόχρονη εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας είναι ένα από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(64)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(153)
- Υγεία(400)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.