To μάνγκο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και της πίεσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες
Νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Nutrition Association, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περίπου δύο μερίδων μάνγκο ημερησίως για δύο εβδομάδες (330 γρ., περίπου 1,5 φλιτζάνι) μείωσε σημαντικά αρκετές βραχυπρόθεσμες μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, καθώς και τη συνολική και την LDL χοληστερόλη νηστείας σε υγιείς μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές του University of California, έδειξε μετρήσιμες βελτιώσεις σε βασικούς δείκτες υγείας της καρδιάς. Δύο ώρες μετά την κατανάλωση μάνγκο, η συστολική αρτηριακή πίεση των γυναικών σε ύπτια θέση μειώθηκε κατά περίπου 6 μονάδες (6,3 mmHG) και υπήρξε μείωση 2,3 mmHG στη μέση αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, η κατανάλωση μάνγκο κάθε μέρα για δύο εβδομάδες μείωσε τη συνολική χοληστερόλη κατά σχεδόν 13 μονάδες (12,9 mg/dl) ενώ η LDL χοληστερόλη μειώθηκε κατά περίπου 13 μονάδες (12,6 mg/dl). Στη μελέτη συμμετείχαν 24 γενικά υγιείς γυναίκες ηλικίας 50-70...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Κάθε χρόνο, 1,3 εκατομμύρια γυναίκες εισέρχονται στην εμμηνόπαυση - ένα στάδιο της ζωής κατά το οποίο ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων αυξάνεται σημαντικά λόγω της χοληστερίνης. Σχεδόν οι μισές Αμερικανίδες επηρεάζονται από καρδιαγγειακές παθήσεις και, δεδομένου ότι οι...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(59)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(119)
- Υγεία(421)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.