Το φτηνό και υγιεινό ψάρι που αξίζει να τρώμε δύο φορές την εβδομάδα
Αν και το συγκεκριμένο ψάρι είναι πολύ θρεπτικό, δεν το προτιμούν πολλοί. Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο υγιεινά ψάρια και ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις ρέγγες. Το όνομά τους προέρχεται από το ιταλικό νησί Σαρδηνία. Παρόλα αυτά, πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο καλές είναι για την υγεία. Σύμφωνα με ειδικούς και οργανισμούς, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, καλό είναι να τρώμε ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Οι σαρδέλες ξεχωρίζουν γιατί είναι θρεπτικές, οικονομικές και εύκολες να τις βρει κανείς. Παρόλα αυτά, συχνά δεν τις εκτιμάμε όσο θα έπρεπε. Όταν αγοράζετε σαρδέλες, κοιτάξτε να γράφει "Sardina pilchardus" στην ετικέτα. Αποφύγετε αυτές που γράφουν "Sprattus sprattus", γιατί πρόκειται για παπαλίνες, όχι αληθινές σαρδέλες. Αν είναι σε κονσέρβα, προτιμήστε όσες έχουν πιστοποίηση MSC, αυτό δείχνει ότι είναι ποιοτικές. Πέρα από τη θρεπτική τους αξία, οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε ωμέγα-3...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(45)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(115)
- Υγεία(402)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.