πριν από  5 ώρες 49 λεπτά

Dikaiologitika.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Παρότι ορισμένες "μοντέρνες" τροφές προωθούνται ως υγιεινές, οι ειδικοί προειδοποιούν: τα κορεσμένα λιπαρά παραμένουν μια σιωπηλή απειλή, συχνά κρυμμένη ακόμα και στα πιο αθώα πιάτα. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι ένας τύπος λίπους που βρίσκεται κυρίως σε ζωικά προϊόντα, όπως το βούτυρο, το τυρί, το κόκκινο κρέας και το πλήρες γάλα, αλλά και σε ορισμένα φυτικά έλαια όπως το φοινικέλαιο και το λάδι καρύδας. Χημικά, ονομάζονται έτσι επειδή οι αλυσίδες των λιπαρών οξέων τους είναι "κορεσμένες" με άτομα υδρογόνου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν διπλούς δεσμούς μεταξύ των ατόμων άνθρακα. Η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών έχει συνδεθεί με την αύξηση της LDL χοληστερίνης στο αίμα, γνωστής και ως "κακής" χοληστερίνης, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν τον περιορισμό της πρόσληψής τους, προτείνοντας να αντικαθίστανται με πιο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation