Το "κρυφό" λίπος που κρύβεται στο πιάτο σου
Παρότι ορισμένες "μοντέρνες" τροφές προωθούνται ως υγιεινές, οι ειδικοί προειδοποιούν: τα κορεσμένα λιπαρά παραμένουν μια σιωπηλή απειλή, συχνά κρυμμένη ακόμα και στα πιο αθώα πιάτα. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι ένας τύπος λίπους που βρίσκεται κυρίως σε ζωικά προϊόντα, όπως το βούτυρο, το τυρί, το κόκκινο κρέας και το πλήρες γάλα, αλλά και σε ορισμένα φυτικά έλαια όπως το φοινικέλαιο και το λάδι καρύδας. Χημικά, ονομάζονται έτσι επειδή οι αλυσίδες των λιπαρών οξέων τους είναι "κορεσμένες" με άτομα υδρογόνου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν διπλούς δεσμούς μεταξύ των ατόμων άνθρακα. Η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών έχει συνδεθεί με την αύξηση της LDL χοληστερίνης στο αίμα, γνωστής και ως "κακής" χοληστερίνης, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν τον περιορισμό της πρόσληψής τους, προτείνοντας να αντικαθίστανται με πιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(54)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(125)
- Υγεία(338)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.