Το λάθος στη διατροφή που μπορεί να πυροδοτήσει τη νόσο Πάρκινσον
Πατατάκια, μπισκότα και συσκευασμένα γλυκά και ψωμιά αναστατώνουν το έντερο και αυξάνουν τον κίνδυνο - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για την πρόληψη της νόσου Πάρκινσον ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ18/06/2025 08:04:32 Photo: Shutterstock Η διατροφή μας φαίνεται πως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του King's College London που δημοσιεύτηκε στο Gut Microbes. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφών, όπως πατατάκια, μπισκότα και συσκευασμένα ψωμιά, μπορεί να προκαλέσει εντερική δυσβίωση και να αυξήσει τον κίνδυνο για τη νευροεκφυλιστική αυτή νόσο. Πώς επηρεάζουν οι υπερ-επεξεργασμένες τροφές το έντερο και τον εγκέφαλο; Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα κοπράνων και σιέλου από 88 ασθενείς με νόσο Πάρκινσον και 26 υγιείς ενήλικες. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς είχαν μειωμένη ποικιλία "καλών" βακτηρίων και αυξημένα επίπεδα "βλαβερών" βακτηρίων στο έντερο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(152)
- Υγεία(328)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.