πριν από  19 ώρες 48 λεπτά

Pentapostagma.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Για την Ιστορία... Στο παρελθόν, οι οικογένειες φύλαγαν το ελαιόλαδο σε μεγάλα πιθάρια, στις αποθήκες του σπιτιού. Οι χώροι αυτοί, συνήθως στο υπόγειο, ήταν ιδανικοί διότι ήταν σκοτεινοί, δροσεροί και μακριά από την υγρασία. Στις μέρες μας, τα σύγχρονα σπίτια δεν διαθέτουν πάντα τέτοιους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Έτσι, το ε.π. ελαιόλαδο, λόγω της ανώτερης ποιότητάς του, συνιστάται να αποθηκεύεται σ' ένα δροσερό (10-18°C) και σκοτεινό σημείο του σπιτιού, αποφεύγοντας περιοχές με υγρασία, όπως κάτω από τον νεροχύτη. Επιπλέον, δεν πρέπει να αποθηκεύεται πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ειδικά αν εκτίθεται στον ήλιο, καθώς η ζέστη και το φως επιταχύνουν την αλλοίωσή του, σύμφωνα με το cantina.protothema.gr Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή της σωστής συσκευασίας. Η οξείδωση του καρπού ξεκινά ήδη από τη συγκομιδή και συνεχίζεται κατά την αποθήκευση, γι' αυτό η εμφιάλωση του ε.π. ελαιολάδου σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παίζει καθοριστικό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation