Το τρόφιμο που υπάρχει σε όλα τα ψυγεία και μας προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Τα αυγά μπορεί να μας προστατεύουν από την ανάπτυξη της νόσου Οι άνθρωποι που τρώνε αυγά συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η κατανάλωσή τους σχετίζεται με λιγότερες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο που είναι ενδεικτικές της νόσου. Η διαφορά αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα βασικό συστατικό που περιέχουν τα αυγά: την χολίνη. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην διατροφική επιθεώρηση The Journal of Nutrition. Όπως γράφουν οι ερευνητές, η νόσος Αλτσχάιμερ προσβάλλει ολοένα περισσότερους ανθρώπους λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Τα αυγά παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου όπως:Η χολίνηΤα ωμέγα-3 λιπαρά οξέαΗ λουτείνη Αναδυόμενα επιδημιολογικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις σε τεστ γλωσσικών δεξιοτήτων. Εν τούτοις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(24)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(119)
- Υγεία(289)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.