Τροφές και ροφήματα που συμβάλλουν στην τριχόπτωση ή στην ενδυνάμωση των μαλλιών [μελέτη]
Σακχαρούχα ροφήματα και αλκοολούχα ποτά συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο τριχόπτωσης, έδειξε η επισκόπηση στο Nutrition and Health, που ανέλυσε 17 μελέτες για τη διατροφή και τα μαλλιά. Η Laura Acosta, του University of Florida, δήλωσε ότι όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης έχουμε αύξηση της ινσουλίνης που προάγει τη φλεγμονή και διαταράσσει τους φυσιολογικούς κύκλους ανάπτυξης της τρίχας. Το αλκοόλ δεν προκαλεί απαραίτητα απευθείας απώλεια μαλλιών αλλά συμβάλλει σε έλλειψη θρεπτικών ουσιών, ηπατικό στρες, ανεπαρκή ύπνο και συστημική φλεγμονή-τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη μαλλιών. Η μη κατανάλωση αρκετής πρωτείνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η Dr. Jila Senemar, ειδική στην εμμηνόπαυση, δήλωσε ότι η τριχόπτωση, οι ορμόνες και η διατροφή αλληλεπιδρούν. Τροφές που μπορούν να βοηθούν στα υγιή μαλλιά και την ανάπτυξη τρίχας είναι το edamame, το τόφου και σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(46)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(166)
- Υγεία(436)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.