πριν από  8 ώρες 3 λεπτά

Iatronet.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το γάλα είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Ένα ποτήρι περιέχει περίπου 300 mg, ποσότητα αρκετή για να βοηθήσει στη διατήρηση γερών οστών και δοντιών. Όμως δεν είναι ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Πολλές τροφές, φυτικές και ζωικές, κρύβουν ακόμη περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα. Ας δούμε μερικά παραδείγματα που μπορούμε εύκολα να εντάξουμε στη διατροφή μας.Γιαούρτι Ένα φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά μπορεί να περιέχει μέχρι και 488 mg ασβεστίου, δηλαδή σημαντικά περισσότερο από το γάλα. Το γιαούρτι είναι επίσης πλούσιο σε πρωτείνη, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και προβιοτικά που στηρίζουν το έντερο.Σόγια (φασόλια edamame) Ένα φλιτζάνι ωμής σόγιας περιέχει περίπου 500 mg ασβεστίου. Ακόμη κι όταν μαγειρευτεί, παραμένει εξαιρετική πηγή, ενώ προσφέρει πρωτείνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Η σόγια είναι ιδανική επιλογή για χορτοφάγους ή όσους περιορίζουν το κόκκινο κρέας.Τόφου Ανάλογα με τον τρόπο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation