Τροφές που περιέχουν πιο πολύ ασβέστιο από το γάλα
Το γάλα είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Ένα ποτήρι περιέχει περίπου 300 mg, ποσότητα αρκετή για να βοηθήσει στη διατήρηση γερών οστών και δοντιών. Όμως δεν είναι ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Πολλές τροφές, φυτικές και ζωικές, κρύβουν ακόμη περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα. Ας δούμε μερικά παραδείγματα που μπορούμε εύκολα να εντάξουμε στη διατροφή μας.Γιαούρτι Ένα φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά μπορεί να περιέχει μέχρι και 488 mg ασβεστίου, δηλαδή σημαντικά περισσότερο από το γάλα. Το γιαούρτι είναι επίσης πλούσιο σε πρωτείνη, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και προβιοτικά που στηρίζουν το έντερο.Σόγια (φασόλια edamame) Ένα φλιτζάνι ωμής σόγιας περιέχει περίπου 500 mg ασβεστίου. Ακόμη κι όταν μαγειρευτεί, παραμένει εξαιρετική πηγή, ενώ προσφέρει πρωτείνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Η σόγια είναι ιδανική επιλογή για χορτοφάγους ή όσους περιορίζουν το κόκκινο κρέας.Τόφου Ανάλογα με τον τρόπο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(104)
- Υγεία(290)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.