Τροφική δηλητηρίαση: Οι 10 πιο επικίνδυνες τροφές
Δέκα τροφές είναι υπεύθυνες για την πρόκληση του 40% των περιπτώσεων μαζικής τροφικής δηλητηρίασης, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ. Οι αιτίες είναι η πολυπλοκότητα του παγκοσμιοποιημένου συστήματος τροφών, οι απαρχαιωμένοι νόμοι για την ασφάλεια τροφίμων, καθώς και η αύξηση της παραγωγής και επεξεργασίας, σύμφωνα το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI), έναν από τους φορείς με τη μεγαλύτερη αναγνώριση και επιρροή στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ο οποίος έχει βραβευτεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Έτσι, οι επικίνδυνες τροφές προκαλούν δεκάδες εκατομμύρια νόσους, εκατοντάδες χιλιάδες εισαγωγές σε νοσοκομεία και χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.Τα 10 πιο επικίνδυνα τρόφιμα Φυλλώδη - πράσινα λαχανικά Τα διάφορα είδη μαρουλιού, τα αντίδια, το σπανάκι, το λάχανο, τα παντζάρια και άλλα λαχανικά με πράσινα φύλλα ευθύνονταν για το 24% των μαζικών δηλητηριάσεων. Το συχνότερο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(66)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(370)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.