Τσάι μάτσα: Μήπως είναι καλύτερο από τον καφέ και πιο ήπιο με το στομάχι; Ο ειδικός απαντά
Αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χωρίς καφέ, ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τοτσάι μάτσα ως εναλλακτική. Το μάτσα, το παραδοσιακό ιαπωνικό ρόφημα, κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα και πολλοί το θεωρούν μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τον καφέ. Αλλά ποιο είναι πραγματικά το καλύτερο για την υγεία σας; Ο αναπληρωτής Καθηγητής Εθνοφαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Δρ. Anthony Booker, αναλύει σε άρθρο του στο The Conversation τα οφέλη αλλά και τις διαφορές τους. Τι είναι το μάτσα και πώς διαφέρει από τον καφέ; Το μάτσα προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis, το ίδιο που χρησιμοποιείται και για το πράσινο και το μαύρο τσάι. Η κύρια διαφορά του μάτσα είναι ότι τα φύλλα του μεγαλώνουν στη σκιά για αρκετές εβδομάδες πριν τη συγκομιδή, κάτι που ενισχύει την περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη και αμινοξέα. Στη συνέχεια, τα φύλλα αλέθονται σε σκόνη, την οποία καταναλώνουμε ολόκληρη, αντί να πίνουμε μόνο το εκχύλισμα όπως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(49)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(155)
- Υγεία(413)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.