Τσάι με ζάχαρη ή σκέτο χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής;
Νέα έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση τσαγιού χωρίς ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά καθημερινά θα μπορούσε να συμβάλλει σε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, ενώ η πρόσθεση ζάχαρης ή γλυκαντικών μπορεί ενδεχομένως να μειώνει αυτά τα οφέλη. Πρόσφατη έρευνα στο Frontiers in Nutrition εξέτασε αν η κατανάλωση τσαγιού με ζάχαρη ή χωρίς ή με τεχνητά γλυκαντικά επηρεάζει τη θνησιμότητα από όλα ή από κάποιο αίτιο. Η μελέτη περιέλαβε στοιχεία 195.361 συμμετεχόντων στη UK Biobank. Η κατανάλωση σκέτου τσαγιού σε μέτρια επίπεδα, δηλαδή 3,5 έως 4,5 ροφήματα την ημέρα όπου το ένα περιείχε περίπου 250ml τσαγιού, συνδεόταν σημαντικά με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από όλα τα αίτια. Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές σχέσεις μεταξύ τσαγιού με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά και επίδρασης στη θνησιμότητα. Αυτό υποδεικνύει ότι η πρόσθεση ζάχαρης ή τεχνητών γλυκαντικών ενδεχομένως αλλάζει αλλά δεν αναστρέφει απαραίτητα τα οφέλη στην υγεία. Η μελέτη εξέτασε το μαύρο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(40)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(90)
- Υγεία(341)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.