Τσάι, μήλα και σοκολάτα βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης [μελέτη]
Nέα έρευνα του University of Surrey ανακάλυψε ότι οι φλαβανόλες, ουσίες που περιέχονται στο κακάο, το τσάι, τα μήλα και τα σταφύλια, ενδεχομένως μπορούν να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση και την υγεία των αγγείων. Η μελέτη, στο European Journal of Preventive Cardiology, ανέλυσε στοιχεία 145 ερευνών και ανακάλυψε ότι η τακτική κατανάλωση φλαβανολών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τιμών της αρτηριακής πίεσης, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με υπέρταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέση επίδραση στη μείωση ήταν συγκρίσιμη με αυτή που προκαλείται από ορισμένα φάρμακα. Οι φλαβανόλες φάνηκε επίσης ότι βελτιώνουν τη λειτουργία του ενδοθηλίου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιαγγειακή υγεία. Η βελτίωση συνέβη ανεξάρτητα από αλλαγές στην πίεση υποδεικνύοντας πιο ευρεία θετική επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα. Η Christian Heiss, δήλωσε οτι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Η ενσωμάτωση μικρών ποσοτήτων τσαγιού, μήλων, σκούρας σοκολάτας ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(46)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(142)
- Υγεία(359)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.