πριν από  15 ώρες 43 λεπτά

Kontranews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μερικές ώρες μετά από ένα φαινομενικά αθώο γεύμα με κρέας, το σώμα μπορεί να αντιδράσει με έντονο κνησμό, πόνο ή πρήξιμο- συμπτώματα τόσο σοβαρά που συχνά απαιτούν επείγουσα ιατρική παρέμβαση. Δεν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά για μια σπάνια μορφή αλλεργίας που προκαλείται από το τσίμπημα ενός τσιμπουριού. Αυτή η καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση ονομάζεται σύνδρομο άλφα-γκαλ (alpha-gal syndrome). Αν και συχνά αποκαλείται "αλλεργία στο κόκκινο κρέας", η ονομασία είναι παραπλανητική, καθώς η πάθηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε πολλά προϊόντα- όχι μόνο στο κόκκινο κρέας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), παρατηρείται μία έντονη αύξηση των κρουσμάτων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως και 450.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ ενδέχεται να πάσχουν από το εν λόγω σύνδρομο. Επιπλέον, πολλά περισσότερα είδη τσιμπουριών ευθύνονται για τη μετάδοση. Τι είναι το...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation