Τσίμπημα από τσιμπούρι προκαλεί αλλεργία στο κόκκινο κρέας
Μερικές ώρες μετά από ένα φαινομενικά αθώο γεύμα με κρέας, το σώμα μπορεί να αντιδράσει με έντονο κνησμό, πόνο ή πρήξιμο- συμπτώματα τόσο σοβαρά που συχνά απαιτούν επείγουσα ιατρική παρέμβαση. Δεν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά για μια σπάνια μορφή αλλεργίας που προκαλείται από το τσίμπημα ενός τσιμπουριού. Αυτή η καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση ονομάζεται σύνδρομο άλφα-γκαλ (alpha-gal syndrome). Αν και συχνά αποκαλείται "αλλεργία στο κόκκινο κρέας", η ονομασία είναι παραπλανητική, καθώς η πάθηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε πολλά προϊόντα- όχι μόνο στο κόκκινο κρέας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), παρατηρείται μία έντονη αύξηση των κρουσμάτων. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως και 450.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ ενδέχεται να πάσχουν από το εν λόγω σύνδρομο. Επιπλέον, πολλά περισσότερα είδη τσιμπουριών ευθύνονται για τη μετάδοση. Τι είναι το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(100)
- Υγεία(362)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.