Τυρί: Από ποιες παθήσεις προστατεύει, πόσο πρέπει να τρώτε
Η καθημερινή κατανάλωση τυριού έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό με πρώτο και κύριο την προστασία από την καρδιακή νόσο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. 19 SHARES Όλα τα είδη τυριών είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτείνες, στοιχεία που βοηθούν στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου Soochow στην Κίνα. Το τυρί περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα ασβεστίου, πράγμα που σημαίνει ότι αν και είναι πλούσιο σε λιπαρά, μικρό ποσοστό του απορροφάται από το σώμα. Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος στη μελέτη κατανάλωναν περίπου 40 γραμμάρια τυριού καθημερινά, όσο περίπου ένα σπιρτόκουτο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η κατανάλωση της συγκεκριμένης ποσότητας μείωσε τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων κατά 14%. Οι ερευνητές σημειώνουν επίσης ότι η κατανάλωση τυριού αύξησε τη λεγόμενη καλή χοληστερόλη και μείωσε τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Περιέχει επίσης ένα οξύ που συμβάλλει στην απομάκρυνση του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(15)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(351)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.