πριν από  21 ώρες 16 λεπτά

Ygeiamou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι διατροφικές μας επιλογές αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επίτευξη της ευεξίας και τη διατήρηση της υγείας. Μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να συμβάλει στη ρύθμιση του βάρους, να προστατεύσει από νευροεκφυλιστικές παθήσεις και να "θωρακίσει" την καρδιαγγειακή μας υγεία -κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της. Ωστόσο, πέρα από το τι τρώμε, υπάρχει και μια λιγότερο γνωστή παράμετρος που αφορά το πόσο τρώμε. Πρόκειται για την πρακτική του να σταματάμε όταν νιώθουμε περίπου κατά 80% χορτάτοι, τη λεγόμενη φιλοσοφία hara hachi bu ("χάρα χάτσι μπου"), η οποία έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία, μια χώρα γνωστή για τον υψηλό δείκτη μακροζωίας των κατοίκων της. Το hara hachi bu πηγάζει από μια κουλτούρα μετριοπάθειας και συνειδητότητας γύρω από το φαγητό. Όπως εξηγεί η λέκτορας στο Cardiff Metropolitan University, Aisling Pigott, σε άρθρο της στο The Conversation, δεν...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation