Xάρβαρντ και Ακαδημία Αθηνών επιχειρούν να αλλάξουν τι φτάνει στο πιάτο μας
Πώς καταλήξαμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί του φούρνου της γειτονιάς μας με το ψωμί του τοστ, το οποίο όχι μόνο περιέχει αρκετά πρόσθετα αλλά και σιτηρά εισαγωγής; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί εύκολα, ούτε εύκολα μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως βρίσκουμε φράουλες στο εμπόριο από Μάρτιο μήνα, ενώ "η εποχή τους" είναι τον Μάιο, αλλά και το πως βλέπουμε σε αρκετούς καταλόγους εστιατορίων χωριάτικη σαλάτα όλο τον χρόνο, ενώ πρόκειται για μία κατεξοχήν καλοκαιρινή επιλογή. Αυτές οι απλές, ίσως και ασυνείδητες επιλογές δείχνουν τη σταδιακή απομάκρυνσή μας απο παλιά διατροφικά συστήματα και συνήθειες που σέβονται τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(78)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(146)
- Υγεία(441)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.