Χοληστερίνη: Το άλλοτε "απαγορευμένο" προϊόν που προτείνουν οι διατροφολόγοι
Οι σύγχρονες εκδοχές της μαργαρίνης αποτελούν πλέον μια ασφαλή επιλογή για τη διατροφή, ακόμη και για όσους "παλεύουν" με την χοληστερίνη. Τα έλαια και τα λίπη βρίσκονται στο επίκεντρο της διατροφικής συζήτησης εδώ και χρόνια. Όλα τα λίπη δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο στον οργανισμό - κάποια αυξάνουν τη χοληστερόλη, ενώ άλλα βοηθούν στη μείωσή της. χοληστερόλη είναι μια φυσική λιπαρή ουσία που παράγεται στο ήπαρ και βρίσκεται επίσης σε ορισμένα τρόφιμα. Η υπερβολική κακή χοληστερόλη μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας στένωση ή απόφραξή τους. Με τόσα αντικρουόμενα μηνύματα, η επιλογή του σωστού προϊόντος μπορεί συχνά να φαίνεται δύσκολη υπόθεση, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις - όπως αυτή της μαργαρίνης - που τα ίδια τα προϊόντα αλλάζουν σύνθεση με το πέρασμα του χρόνου. Η μαργαρίνη είχε παραδοσιακά κακή φήμη και πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να την αποφεύγουν.ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(63)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(77)
- Υγεία(320)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.