Υδατάνθρακες: Πόσο συμβάλλει τελικά η μείωση τους στην απώλεια βάρους;
Η απώλεια βάρους βασίζεται στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από όσες καίει ο οργανισμός και η μείωση της πρόσληψης επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε αυτή τη διαδικασία. "Πρόκειται για μια μάλλον γκρίζα ζώνη", εξηγεί η Μπέθαν Κράους, διατροφολόγος επιδόσεων στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο. Η ίδια δεν θα συμβούλευε τους αθλητές με τους οποίους συνεργάζεται να αποκλείσουν πλήρως τους υδατάνθρακες - όπως το ψωμί, τα δημητριακά, τις πατάτες ή τα γλυκά. "Ωστόσο, η μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί να είναι ωφέλιμη για την απώλεια βάρους, εφόσον μπορούμε να ελέγξουμε τη συνολική ενεργειακή πρόσληψη", προσθέτει. Η απώλεια βάρους, τονίζει, εξαρτάται από την ενεργειακή ισορροπία: να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες καίμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχει κανείς - με περισσότερη άσκηση, μείωση της ποσότητας φαγητού ή επιλογή τροφών με χαμηλότερη θερμιδική αξία. Ο περιορισμός ορισμένων υδατανθράκων...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(84)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(135)
- Υγεία(454)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.