Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Γιατί μας παχαίνουν; Ολη η αλήθεια
Το πρόβλημα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (ΥΕΤ) εξακολουθεί να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή βιβλιογραφία, δεδομένου ότι η μακροχρόνια κατανάλωσή τους αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για εμφάνιση της παχυσαρκίας και των συννοσηροτήτων της, όπως ψυχολογικά προβλήματα, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, κ.ά.Τα ΥΕΤ προέρχονται από φυσικά τρόφιμα που έχουν υποστεί μεγάλου βαθμού επεξεργασία. Αυτά περιλαμβάνουν ζαμπόν, λουκάνικα, γαριδάκια, πατατάκια, παγωτό, μπισκότα, σοκολατάκια, κ.ά. Ο κύριος λόγος της βλαπτικής τους ενέργειας φαίνεται να είναι η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη, αλάτι ή και λίπος, ενώ ενοχοποιούνται και ορισμένες πρόσθετες χημικές ουσίες. Ειδικά για την παχυσαρκία, σύγχρονες δημοσιεύσεις δείχνουν ότι το κύριο αίτιο πρόκλησης από τα ΥΕΤ είναι η υπερκατανάλωση θερμίδων και, λιγότερο, άλλοι παράγοντες. Ενας από τους λόγους είναι ότι η βιομηχανική παραγωγή των ΥΕΤ φρόντισε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το πρόβλημα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων (ΥΕΤ) εξακολουθεί να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή βιβλιογραφία, δεδομένου ότι η μακροχρόνια κατανάλωσή τους αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα για εμφάνιση της παχυσαρκίας και των συννοσηροτήτων της, όπως ψυχολογικά προβλήματα, μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, κ.ά.Τα ΥΕΤ...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(109)
- Υγεία(333)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.