πριν από  3 ώρες 47 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Επιστήμονες, κατόπιν πειραμάτων σε ποντίκια, διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο που βρίσκεται στο μπρόκολο αλληλοεπιδρά με έναν υποδοχέα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υγείας του εντέρου. Γενικά, μελέτες έχουν δείξει ότι το μπρόκολο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη τύπου 2. Τώρα, έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Penn State αποκάλυψε ότι το μπρόκολο περιέχει συγκεκριμένα μόρια που συνδέονται με έναν υποδοχέα (σε ποντίκια), προστατεύοντας την επένδυση του λεπτού εντέρου και αποτρέποντας την εξέλιξη της νόσου. Αυτά τα αποτελέσματα ενισχύουν περαιτέρω την ιδέα ότι το μπρόκολο είναι πραγματικά μια "υπερτροφή". "Όλοι γνωρίζουμε ότι το μπρόκολο μας κάνει καλό, αλλά γιατί; Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώμε μπρόκολο;" αναρωτήθηκε ο Gary Perdew, διευθυντής της Σχολής Γεωργικών Επιστημών του πανεπιστημίου. "Η έρευνά μας βοηθά να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί για το πώς το μπρόκολο και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation