Ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να οδηγούν σε πρώιμη εφηβεία ορισμένα παιδιά
Η ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά θα μπορούσαν να αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης έναρξης εφηβείας στα παιδιά, αναφέρει νέα έρευνα. Η ζάχαρη, η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και το glycyrrhizin συνδέονται σημαντικά με υψηλότερο κίνδυνο πρώιμης εφηβείας, ιδιαίτερα σε παιδιά με γενετική προδιάθεση, ανέφεραν ερευνητές στο συνέδριο της Endocrine Society. Τα αποτελέσματα θεωρούνται προκαταρκτικά. Επιπλέον, όσο περισσότερη ποσότητα από αυτά καταναλώνουν τα παιδιά τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος πρώιμης εφηβείας. Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 1.400 εφήβων στην Ταιβάν, από τους οποίους 481 είχαν μια μορφή πρώιμης εφηβείας που ονομάζεται κεντρική πρώιμη εφηβεία. Χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια και δείγματα ούρων για να αξιολογήσουν την πρόσληψη γλυκαντικών από τα παιδιά και εξέτασαν τη γενετική τους προδιάθεση με πάνελ 19 γονιδίων που συνδέονται με την κεντρική πρώιμη εφηβεία. Ορισμένα γλυκαντικά φάνηκε να συνδέονται με πρώιμη εφηβεία αλλά αγόρια και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(36)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(136)
- Υγεία(323)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.