Νέα έρευνα αποκαλύπτει τις τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο γαστρεντερικό
Νέα κορεατική μελέτη συνδέει τη δυτικού τύπου διατροφή με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στο γαστρεντερικό, εξαιτίας της επίδρασης που έχει το όξινο διατροφικό φορτίο στο pH του οργανισμού. Ο οργανισμός μας εργάζεται σκληρά για την ομοιόστασή του - ή αλλιώς την ικανότητά του να διατηρεί σχετικά σταθερές τις συνθήκες στο εσωτερικό του ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Μία από τις απαιτούμενες διεργασίες είναι η διατήρηση ενός υγιούς pH, δηλαδή της διατήρησης μιας ισορροπίας μεταξύ οξέων και βάσεων. Η κλίμακα pH κυμαίνεται από το 0 έως το 14, με το 7 να είναι ουδέτερο - οτιδήποτε κάτω από το 7 είναι όξινο, και οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι βασικό ή αλκαλικό. Για παράδειγμα, το οξύ του στομάχου (υδροχλωρικό οξύ) πρέπει να είναι πολύ όξινο για τη σωστή πέψη. Κατατάσσεται περίπου στο 1, ακριβώς πάνω από το οξύ της μπαταρίας, αλλά το pH του αίματος θα πρέπει να είναι ουδέτερο 7,1. Το σώμα μας διατηρεί μηχανισμούς για τη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.