Οι μπύρες αφρίζουν στα σούπερ μάρκετ, ξεθυμαίνουν στα εστιατόρια
μπύρας στην Ελλάδα για το 2025 εμφανίζει στασιμότητα σε σχέση με το 2024, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου. Μετά την αύξηση 4% που καταγράφηκε πέρυσι, όταν η παραγωγή έφτασε περίπου τα 4.180 χιλιάδες εκατόλιτρα από 4.026 χιλιάδες το 2023, η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από μούδιασμα. Αυτό αποδίδεται κυρίως στη μείωση της κατανάλωσης στην εστίαση και στη στροφή πολλών τουριστών σε σούπερ μάρκετ και σε φαγητό που ετοιμάζουν μόνοι τους στα καταλύματα, προκειμένου να περιορίσουν το κόστος των θερινών διακοπών τους. Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, η κατά κεφαλήν κατανάλωση φτάνει περίπου τα 38 λίτρα ετησίως, ενώ το 10% της παραγωγής εξάγεται. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου, η εικόνα της αγοράς ως το τέλος Σεπτεμβρίου διαφέρει σημαντικά σε σχέση με πέρυσι. Παρά την καλή πορεία του τουρισμού σε όρους αφίξεων, η εστίαση και ευρύτερα η HORECA (ξενοδοχεία, εστίαση) αντιμετωπίζουν προβλήματα, με συνέπεια η συνολική κατανάλωση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.