Το κρέας βάζει "φωτιά" στα ελληνικά νοικοκυριά
κρέας, που βάζει "φωτιά" στα ελληνικά νοικοκυριά και με τις προβλέψεις να είναι εφιαλτικές για την τσέπη των καταναλωτών. Το μοσχάρι έχει ξεπεράσει τα 16 ευρώ το κιλό και οι καταστηματάρχες να φοβούνται ότι θα φτάσει ακόμη και τα 20 ευρώ. Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η μεγάλη εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που τροφοδοτεί την ακρίβεια, με τις τιμές να κινούνται σε τροχιά ανόδου χωρίς σαφές σημείο σταθεροποίησης. Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας, έχει προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το μοσχαρίσιο κρέας βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό "άλμα τιμών", που θα ξεπεράσει σύντομα το ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ το κιλό και μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 25 ευρώ. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εξήγησε ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, όχι τυχαία, αλλά ως αποτέλεσμα πολιτικών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.