πριν από  4 ώρες 47 λεπτά

Athensvoice.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Έχεις κάνει ποτέ βαθύ καθαρισμό στο ψυγείο σου και παρατήρησες ότι οι θήκες της πόρτας έχουν μετατραπεί σε "χρονοκάψουλες" γεμάτες σάλτσες που έχουν λήξει εδώ και καιρό ή είναι ανοιχτές για μεγάλο διάστημα; Και ιδού γεννάται η εξής ερώτηση-απορία. "Μπορώ να τις χρησιμοποιήσω έστω μια φορά ακόμα;" Τι γίνεται με την κέτσαπ και τη μουστάρδα; H διατροφολόγος Mary Sabat έχει τη λύση. Το μπουκάλι είναι ανοιγμένο; Τα κλειστά καρυκεύματα έχουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού δεν έχουν εκτεθεί σε πιθανούς μικροοργανισμούς που επιταχύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, εξηγεί η Sabat. "Μόλις ανοίξει το μπουκάλι, η διάρκεια ζωής μειώνεται σημαντικά λόγω της αυξημένης έκθεσης σε βακτήρια", λέει. Η σωστή αποθήκευση είναι επίσης σημαντική. Πολλά καρυκεύματα πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και τη ζέστη, ενώ άλλα όπως η μαγιονέζα και οι κρεμώδεις σος πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, αλλιώς χαλάνε. Οι ημερομηνίες λήξης...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation