13 σως που πρέπει να πετάξεις μετά τη λήξη τους - ή και νωρίτερα
Έχεις κάνει ποτέ βαθύ καθαρισμό στο ψυγείο σου και παρατήρησες ότι οι θήκες της πόρτας έχουν μετατραπεί σε "χρονοκάψουλες" γεμάτες σάλτσες που έχουν λήξει εδώ και καιρό ή είναι ανοιχτές για μεγάλο διάστημα; Και ιδού γεννάται η εξής ερώτηση-απορία. "Μπορώ να τις χρησιμοποιήσω έστω μια φορά ακόμα;" Τι γίνεται με την κέτσαπ και τη μουστάρδα; H διατροφολόγος Mary Sabat έχει τη λύση. Το μπουκάλι είναι ανοιγμένο; Τα κλειστά καρυκεύματα έχουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αφού δεν έχουν εκτεθεί σε πιθανούς μικροοργανισμούς που επιταχύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων, εξηγεί η Sabat. "Μόλις ανοίξει το μπουκάλι, η διάρκεια ζωής μειώνεται σημαντικά λόγω της αυξημένης έκθεσης σε βακτήρια", λέει. Η σωστή αποθήκευση είναι επίσης σημαντική. Πολλά καρυκεύματα πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως και τη ζέστη, ενώ άλλα όπως η μαγιονέζα και οι κρεμώδεις σος πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, αλλιώς χαλάνε. Οι ημερομηνίες λήξης...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(334)
- politismos(25)
- Βιβλία(23)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(24)
- Κινηματογράφος(44)
- Μουσική(30)
- Παράξενα(19)
- Τέχνη(10)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.