πριν από  5 ώρες 0 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μπορεί οι θεραπευτικές της ιδιότητες να ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, αλλά για πολλούς αιώνες η μαστίχα δεν χρησιμοποιούνταν στη μαγειρική. Κι όταν μπήκε τελικά στην κουζίνα, συνδέθηκε περισσότερο με την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Το δάκρυ του χιώτικου μαστιχόδεντρου αρωμάτισε γιορτινά ψωμιά, τσουρέκια, μπισκότα, κρέμες και κυρίως το πολυαγαπημένο παγωτό καϊμάκι, στο οποίο, πέρα από τη γεύση, προσδίδει και τη "μαστιχωτή" υφή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αξιοποιείται και με άλλους, πολλές φορές απρόσμενους, τρόπους, σε διάφορα κι αρκετά ετερόκλητα σύγχρονα προϊόντα, από τον ελληνικό καφέ και το μέλι μέχρι τις σάλτσες και τα αλμυρά αλείμματα, τα ζυμαρικά, τα τυριά ή τα αναψυκτικά, προσθέτοντάς τους το χαρακτηριστικό της άρωμα και λειτουργώντας ως σφραγίδα ελληνικότητας.1. Μέλι με μαστίχα Χίου & κανέλα Κεϋλάνης (Οικογένεια Αλαμπασύνη) Παιδιά μελισσοκόμων, η Χριστίνα και ο Θοδωρής Αλαμπασύνης, πάνε την οικογενειακή παράδοση ένα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation