Αμπελοφάσουλα σαλάτα με σκορδάτο λαδολέμονο και φέτα
Μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ιδανική για το καλοκαίρι. Τα φρέσκα αμπελοφάσουλα βράζονται ελαφρώς ώστε να παραμείνουν τραγανά και συνδυάζονται με σκορδάτο λαδολέμονο που απογειώνει τη γεύση τους. Η προσθήκη φέτας δίνει αλμύρα και ισορροπεί υπέροχα με την οξύτητα του λεμονιού. Μπορεί να σερβιριστεί ως ελαφρύ κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό δίπλα σε ψητά. Ένα απλό αλλά γευστικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, που αναδεικνύει την εποχικότητα και την καθαρή γεύση των υλικών. Δοκίμασέ το με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι για έξτρα απόλαυση.Υλικά (για 4 άτομα)500 γρ. αμπελοφάσουλα (καθαρισμένα)1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες ή ψιλοκομμένες)Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι5 κ.σ. ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι200 γρ. φέτα (σε τρίμματα ή κομμένη σε κύβους) Προαιρετικά: λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για άρωμαΕκτέλεσηΚαθάρισε τα αμπελοφάσουλα κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις ίνες (αν υπάρχουν).Βράσε νερό με αλάτι σε μια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(734)
- politismos(72)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(103)
- Μουσική(55)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(140)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.