Από τη γη στο τραπέζι: Ο γαστρονομικός πλούτος των Χανίων
Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα μποστάνια του Ντουνιά, στο χωριό Δρακώνα των Λευκών Ορέων, είναι φυτεμένα με παλιούς, ντόπιους σπόρους. Γύρω τους φυτρώνουν αγριοθύμαρα, ρίγανη και αρισμαρί. Οι καλλιέργειες είναι βιολογικές, τα μελίσσια δίνουν μέλι του βουνού, ο ελαιώνας προσφέρει λάδι για όλο τον χρόνο. Υπάρχουν εστίες για μαγείρεμα στη φωτιά, ένας χώρος με τραπέζια κάτω από τις καστανιές και ένα μικρό βασίλειο ζώων: κότες, γαλοπούλες, αμνοερίφια και η σπάνια αυτόχθονη φυλή βοοειδών της Κρήτης, που βόσκει ελεύθερα κάτω από τις χιονισμένες κορυφές. Ο Στέλιος Τριλυράκης, που κρατάει τον Ντουνιά εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, μαγειρεύει με ό,τι βγάζει η γη του· εποχικά και νόστιμα.Ένα πιάτο του Ντουνιά φτιαγμένο με ό,τι βγάζει το μποστάνι: κουνουπίδι και μπρόκολο τσιγαριαστό με χόνδρο, αρνίσιο γάλα και εποχικά αρωματικά. Σ' αυτόν τον μικρό γαστρονομικό παράδεισο συναντώ τυχαία τον Χανιώτη σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, με εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(713)
- politismos(40)
- Βιβλία(54)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(56)
- Κινηματογράφος(95)
- Μουσική(64)
- Παράξενα(60)
- Τέχνη(37)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.