πριν από  2 ημέρες 23 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα μποστάνια του Ντουνιά, στο χωριό Δρακώνα των Λευκών Ορέων, είναι φυτεμένα με παλιούς, ντόπιους σπόρους. Γύρω τους φυτρώνουν αγριοθύμαρα, ρίγανη και αρισμαρί. Οι καλλιέργειες είναι βιολογικές, τα μελίσσια δίνουν μέλι του βουνού, ο ελαιώνας προσφέρει λάδι για όλο τον χρόνο. Υπάρχουν εστίες για μαγείρεμα στη φωτιά, ένας χώρος με τραπέζια κάτω από τις καστανιές και ένα μικρό βασίλειο ζώων: κότες, γαλοπούλες, αμνοερίφια και η σπάνια αυτόχθονη φυλή βοοειδών της Κρήτης, που βόσκει ελεύθερα κάτω από τις χιονισμένες κορυφές. Ο Στέλιος Τριλυράκης, που κρατάει τον Ντουνιά εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, μαγειρεύει με ό,τι βγάζει η γη του· εποχικά και νόστιμα.Ένα πιάτο του Ντουνιά φτιαγμένο με ό,τι βγάζει το μποστάνι: κουνουπίδι και μπρόκολο τσιγαριαστό με χόνδρο, αρνίσιο γάλα και εποχικά αρωματικά. Σ' αυτόν τον μικρό γαστρονομικό παράδεισο συναντώ τυχαία τον Χανιώτη σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, με εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation