πριν από  9 ώρες 27 λεπτά

In.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα στρείδια και τα εσκαργκό (escargot σαλιγκάρια) αναγνωρίζονται ως τρόφιμα πολυτελείας σε όλο τον κόσμο, αλλά κάποτε εκτιμούνταν από τις κατώτερες τάξεις ως φθηνές πηγές πρωτείνης. Οι λιγότερο τολμηροί καταναλωτές σήμερα βλέπουν τα σαλιγκάρια ως παράσιτο του κήπου και σπεύδουν να επισημάνουν ότι τα φρεσκοκομμένα στρείδια δεν είναι μόνο ωμά αλλά και ζωντανά όταν τρώγονται. Πώς λοιπόν αυτά τα ασυνήθιστα συστατικά έγιναν αντικείμενα επιδεικτικής απόλαυσης;Από το σαλιγκάρι στον κήπο στη γαστρονομία Η κατανάλωση αυτού που πολλοί θεωρούν γλοιώδες κι ενοχλητικό φαίνεται σχεδόν αντιφατική, αλλά η κατανάλωση χερσαίων σαλιγκαριών έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από την Παλαιολιθική περίοδο, πριν από περίπου 70.000 έως 170.000 χρόνια στη νότια Αφρική. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έτρωγαν επίσης σαλιγκάρια και διέδωσαν τις διατροφικές τους συνήθειες σε όλη την αυτοκρατορία τους στην Ευρώπη. Οι Ρωμαίοι της κατώτερης και της μεσαίας τάξης έτρωγαν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation