Από την αγροτική τροφή στην υψηλή γαστρονομία - Πώς τα σαλιγκάρια και τα στρείδια έγιναν πιάτα πολυτελείας
Τα στρείδια και τα εσκαργκό (escargot σαλιγκάρια) αναγνωρίζονται ως τρόφιμα πολυτελείας σε όλο τον κόσμο, αλλά κάποτε εκτιμούνταν από τις κατώτερες τάξεις ως φθηνές πηγές πρωτείνης. Οι λιγότερο τολμηροί καταναλωτές σήμερα βλέπουν τα σαλιγκάρια ως παράσιτο του κήπου και σπεύδουν να επισημάνουν ότι τα φρεσκοκομμένα στρείδια δεν είναι μόνο ωμά αλλά και ζωντανά όταν τρώγονται. Πώς λοιπόν αυτά τα ασυνήθιστα συστατικά έγιναν αντικείμενα επιδεικτικής απόλαυσης;Από το σαλιγκάρι στον κήπο στη γαστρονομία Η κατανάλωση αυτού που πολλοί θεωρούν γλοιώδες κι ενοχλητικό φαίνεται σχεδόν αντιφατική, αλλά η κατανάλωση χερσαίων σαλιγκαριών έχει μακρά ιστορία που χρονολογείται από την Παλαιολιθική περίοδο, πριν από περίπου 70.000 έως 170.000 χρόνια στη νότια Αφρική. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έτρωγαν επίσης σαλιγκάρια και διέδωσαν τις διατροφικές τους συνήθειες σε όλη την αυτοκρατορία τους στην Ευρώπη. Οι Ρωμαίοι της κατώτερης και της μεσαίας τάξης έτρωγαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(36)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(80)
- Μουσική(38)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.