Αρνί στη γάστρα με δεντρολίβανο και λεμόνι (Ηπειρώτικο)
Στην Ήπειρο, ο Δεκαπενταύγουστος δεν είναι απλώς μια θρησκευτική εορτή∙ είναι αντάμωμα ανθρώπων και μνήμης. Μετά τη Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας, τα σπίτια και οι αυλές γεμίζουν ήχους, μυρωδιές και χαμόγελα. Τα τραπέζια στρώνονται με τα καλύτερα της χρονιάς και το αρνί στη γάστρα με δεντρολίβανο και λεμόνι έχει πάντα την τιμητική του. Το μυστικό του είναι το αργό ψήσιμο, που κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό, ενώ το φρέσκο δεντρολίβανο δίνει άρωμα από τα ηπειρώτικα βουνά και το λεμόνι χαρίζει φρεσκάδα που ισορροπεί τη γεύση. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται οικογενειακά, με ζεστό ψωμί για να μαζεύει τη σάλτσα, και με τις ιστορίες των παλιών να μπλέκονται με το γέλιο των παιδιών. Ένα φαγητό που δεν είναι μόνο συνταγή, αλλά κομμάτι της ψυχής της Ηπείρου.Υλικά (για 6-8 άτομα)2,5 - 3 κιλά αρνί (μπουτάκι ή σπάλα με κόκαλο, σε μεγάλες μερίδες)6-7 μεγάλες πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση)2-3...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(634)
- politismos(61)
- Βιβλία(19)
- Βιντεοπαιχνίδια(7)
- Θέατρο & Χορός(31)
- Κινηματογράφος(41)
- Μουσική(32)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(97)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.