Ateno - Σύγχρονη ελληνική κουζίνα που θυμάσαι για καιρό στην περαντζάδα της Αιόλου
Ήταν ανοιξιάτικο μεσημεράκι μιας Τετάρτης με ωραίο καιρό, στην καρδιά του ιστορικού, εμπορικού κέντρου της Αθήνας, εκεί που ο πεζόδρομος της Αιόλου συναντάει τη Μιλτιάδου, όταν στο εξωτερικό τραπέζι του πανέμορφου νεοκλασικού, όπου στεγάζεται το Ateno Cook & Deli, κατέφτανε μια μεγάλη, κατακόκκινη, ζουμερή, ολοστρόγγυλη "μπόμπα". Βλέποντάς την από πιο κοντά, έγινε γρήγορα σαφές πως είχες να κάνεις με μια τέλεια ξεφλουδισμένη ντομάτα, που έμοιζε σχεδόν άθικτη κατά τα άλλα, ακομπισμένη πάνω σε μια στρώση κάποιας λευκής "αλοιφής". Όταν σε εκπλήσσουν οι παλιοί σου γνώριμοι Κι εδώ η ελληνική σαλάτα (€19), διευκρινίζει ευγενικά ο άνθρωπος στο σέρβις. Ωραιότατη εικόνα, αλλά τι στο καλό; Πού είναι το αγγουράκι, οι ελίτσες, το κρεμμύδι, όσα κάνουν τέλος πάντων ελληνική μια σαλάτα; "Είναι όλα τους μέσα στην ντομάτα", εξηγεί ο ίδιος, καθώς την κόβει σταυρωτά και ξεχύνεται στο πιάτο ένας μικρός χείμαρρος από τα λεπτοκομμένα υλικά της αγαπημένης...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.