Αυθεντική συνταγή Coq au Vin ( κόκορας κρασάτος) με χυλοπίτες
Το Coq au Vin, παραδοσιακό γαλλικό πιάτο της Βουργουνδίας, ενσαρκώνει τη μαγεία της αργής μαγειρικής με κόκκινο κρασί, μυρωδικά και πλούσια σάλτσα. Στη Γαλλία σερβίρεται με πατάτες ή ψωμί, όμως η ελληνική εκδοχή του , ο κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες, προσφέρει μια εξίσου συγκλονιστική εμπειρία. Ο δυνατός χαρακτήρας του κόκορα δένει αρμονικά με την τοπική παραδοσιακή πάστα, παντρεύοντας τη μεσογειακή ζεστασιά με τη γαλλική φινέτσα. Ένα πιάτο που γεφυρώνει κουλτούρες μέσα από το κρασί, τη φωτιά και την αγάπη για το καλό φαγητό.Υλικά (για 4-6 άτομα)Για τον κόκορα1 κόκορας (περίπου 1.5 - 2 κιλά), κομμένος σε μερίδες750 ml κόκκινο κρασί (ιδανικά Βουργουνδίας ή κάποιο πλούσιο ελληνικό π.χ. Ξινόμαυρο)2 καρότα κομμένα σε ροδέλες1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2-3 σκελίδες σκόρδο1 κλωνάρι σέλερι (προαιρετικό)1 φύλλο δάφνης2-3 κλωνάρια θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό100 γρ. μπέικον ή πανσέτα σε κύβους200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια (π.χ. για στιφάδο)...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(651)
- politismos(68)
- Βιβλία(42)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(28)
- Κινηματογράφος(64)
- Μουσική(36)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(130)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.