Carrot Cake -Κέικ καρότου
Το carrot cake, δηλαδή το κέικ καρότου, έχει μακρά ιστορία που ξεκινά από τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη, όταν τα καρότα χρησιμοποιούνταν συχνά ως φυσικό γλυκαντικό αντί για τη σπάνια και ακριβή ζάχαρη. Η σύγχρονη εκδοχή του έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω του δελτίου τροφίμων, και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αμερική, όπου εξελίχθηκε στο αφράτο και αρωματικό γλυκό που γνωρίζουμε σήμερα. Ο συνδυασμός καρότου, μπαχαρικών και καρυδιών δημιουργεί ένα πλούσιο αποτέλεσμα, ενώ το χαρακτηριστικό frosting με τυρί κρέμα το απογειώνει, καθιστώντας το διεθνές αγαπημένο γλυκό.Υλικά3 αυγά200 γρ. ζάχαρη καστανή150 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. σόδα μαγειρική1 κ.γ. κανέλα½ κ.γ. μοσχοκάρυδο250 γρ. καρότα τριμμένα80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)1 βανίλιαΓια το frosting200 γρ. τυρί κρέμα100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου120 γρ. ζάχαρη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(780)
- politismos(67)
- Βιβλία(9)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(54)
- Μουσική(52)
- Παράξενα(70)
- Τέχνη(124)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.