Ένας πολύ φινετσάτος Κύκλωπας: Το ξεχωριστό ελαιόλαδο της Θράκης
Λένε πως οι ρίζες και οι παιδικές εμπειρίες στιγματίζουν για πάντα τη ζωή μας. Για τον Αργύρη Κελίδη, με προ-προπάππο παραγωγό και λαδέμπορο από το 1860, φαίνεται πως ήταν μοιραίο ελιά και λάδι να γίνουν προέκταση του εαυτού του. Πώς να μη συμβεί αυτό, αφού για νανούρισμα θυμάται το θρόισμα των φύλλων της ελιάς, στα πέντε του χρόνια μάζευε μόνο γερές ελίτσες και στα επτά είχε ήδη επιλέξει την τοποθεσία που θα έχτιζε το ελαιοτριβείο του, γιατί είχε τρεχούμενο νερό και ρέμα για να φεύγουν τα απόνερα. Περνώντας τα χρόνια, τη δεκαετία του '70, με μαγιά τα 450 λιόδεντρα του πατέρα του (που σήμερα φτάνουν τα 4.500 ιδιόκτητα), με όπλο την εμπειρία του στο φύτεμα, στην καλλιέργεια, αλλά και ως εργαζόμενος στο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο της περιοχής, αποφασίζει μαζί με τη σύζυγό του, Νίκη, να φτιάξει, στην ίδια ακριβώς τοποθεσία που από μικρός είχε επιλέξει, τον "Κύκλωπα", ένα πρότυπο για την εποχή ελαιοτριβείο, που σήμερα έχει εκσυγχρονιστεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(813)
- politismos(80)
- Βιβλία(56)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(55)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(77)
- Τέχνη(129)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.