πριν από  18 ώρες 57 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Λένε πως οι ρίζες και οι παιδικές εμπειρίες στιγματίζουν για πάντα τη ζωή μας. Για τον Αργύρη Κελίδη, με προ-προπάππο παραγωγό και λαδέμπορο από το 1860, φαίνεται πως ήταν μοιραίο ελιά και λάδι να γίνουν προέκταση του εαυτού του. Πώς να μη συμβεί αυτό, αφού για νανούρισμα θυμάται το θρόισμα των φύλλων της ελιάς, στα πέντε του χρόνια μάζευε μόνο γερές ελίτσες και στα επτά είχε ήδη επιλέξει την τοποθεσία που θα έχτιζε το ελαιοτριβείο του, γιατί είχε τρεχούμενο νερό και ρέμα για να φεύγουν τα απόνερα. Περνώντας τα χρόνια, τη δεκαετία του '70, με μαγιά τα 450 λιόδεντρα του πατέρα του (που σήμερα φτάνουν τα 4.500 ιδιόκτητα), με όπλο την εμπειρία του στο φύτεμα, στην καλλιέργεια, αλλά και ως εργαζόμενος στο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο της περιοχής, αποφασίζει μαζί με τη σύζυγό του, Νίκη, να φτιάξει, στην ίδια ακριβώς τοποθεσία που από μικρός είχε επιλέξει, τον "Κύκλωπα", ένα πρότυπο για την εποχή ελαιοτριβείο, που σήμερα έχει εκσυγχρονιστεί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation