Εύκολη σφακιανή πίτα με μυζήθρα και μέλι
Η σφακιανή πίτα είναι μια παραδοσιακή κρητική λιχουδιά, γνωστή για την απλότητά της και την αυθεντική της γεύση. Φτιάχνεται με απλή ζύμη από αλεύρι, λάδι και νερό, γεμισμένη με ξινομυζήθρα ή μαλακή μυζήθρα και ψήνεται στο τηγάνι, χωρίς φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτή, εύκαμπτη πίτα με διακριτικά αλμυρή γέμιση και υπέροχη υφή. Συχνά σερβίρεται με μέλι από πάνω, δημιουργώντας έναν γλυκοαλμυρό συνδυασμό που ξεχωρίζει. Είναι ιδανική για πρωινό, κολατσιό ή και ως μεζές. Με λίγα υλικά και απλή εκτέλεση, η σφακιανή πίτα αποδεικνύει πως η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα.Υλικά (για 4-5 μικρές πίτες)250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κ.σ. ελαιόλαδο1/2 κ.γ. αλάτι120 ml χλιαρό νερό (περίπου)200 γρ. ξινομυζήθρα ή μαλακή μυζήθρα (ή ανάμειξη με ανθότυρο)Μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)Λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ψήσιμοΕκτέλεσηΖύμηΣε μπολ ρίξε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.Πρόσθεσε λίγο-λίγο το νερό και ζύμωσε μέχρι να έχεις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(618)
- politismos(42)
- Βιβλία(55)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(57)
- Κινηματογράφος(66)
- Μουσική(45)
- Παράξενα(42)
- Τέχνη(15)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.