πριν από  22 ώρες 24 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο χαλβάς από ταχίνι γνωστός και ως "χαλβάς του μπακάλη" (λόγω της παλιότερης διάθεσής του σε παντοπωλεία) μας έρχεται από τη Μικρά Ασία και κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχει την τιμητική του στο τραπέζι μας -αρχής γενομένης από την Καθαρά Δευτέρα και για ολόκληρη τη Σαρακοστή. Το ταχίνι ενώνεται με ένα μείγμα καραμέλας, ζυμώνεται αρκετή ώρα για να έχει τη σωστή υφή και φτιάχνεται ο χαλβάς, θρεπτικός, νόστιμος και ικανός να μας γλυκάνει όλες τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Θα τον βρείτε απλό ή εμπλουτισμένο με μαστίχα, ξηρούς καρπούς, μέλι, κακάο και σοκολάτα, αλλά και φτιαγμένο με ταχίνι ολικής ή με σύγχρονα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως η στέβια. Υπάρχουν μπόλικοι φημισμένοι χαλβάδες ανά την Ελλάδα, κάποιοι με μεγάλη ιστορία. Ας θυμηθούμε μερικούς απ' αυτούς.Κοσμίδης- Γαβρίλης, Δραπετσώνα Από το 1924 ο Μικρασιάτης Κώστας Μεζαρντατσόγλου κι από το 1984 μέχρι σήμερα, όπου τα ηνία κρατούν οι Ευμόρφιος Κοσμίδης και Νικόλαος Γαβρίλης, η...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation