"Food Waste - Oδηγός Επιβίωσης": Το φαγητό που δεν καταναλώθηκε μπορεί να αναγεννηθεί
Πόσες φορές πετάξατε ένα τυρί ξεχασμένο σε κάποιο ράφι του ψυγείου, μερικές μαυρισμένες μπανάνες ή κάτι που μαγειρέψατε τις προηγούμενες μέρες και περίσσεψε; Σύμφωνα με τα στοιχεία του UNEP Food Waste Index Report 2021 του ΟΗΕ, σε ετήσια βάσησπαταλιούνται σχεδόν ένα δισεκατομμύριο τόνοι τροφίμων. Μεγάλος όγκος φαγητού πετιέται σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας -από τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης μέχρι τα νοικοκυριά- και καταλήγει στις χωματερές, μειώνοντας τους διαθέσιμους πόρους κι επιβαρύνοντας επικίνδυνα το περιβάλλον. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού προβλήματος. Ενημερωτικές ενέργειες, προγράμματα που στοχεύουν στον περιορισμό των διατροφικών αποβλήτων μέσω της εφαρμογής ορθών πρακτικών, ντοκιμαντέρ κι εκδόσεις προτρέπουν σε δράση. Όλο και περισσότερες φωνές ενώνονται για να υπογραμμίσουν τη σημασία της μείωσης της σπατάλης του φαγητού. Κινούμενο σ'...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(822)
- politismos(78)
- Βιβλία(24)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(57)
- Κινηματογράφος(127)
- Μουσική(64)
- Παράξενα(85)
- Τέχνη(111)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.