Galette με φέτα και ντοματίνια από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι: Για τη ζύμη 110 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια 170 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης 1/2 κ.γ. αλάτι 25 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό 60 γρ. νερό 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί Για τη γέμιση 100 γρ. τυρί κρέμα 200 γρ. φέτα 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά Για τα ντοματίνια 350 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα, κομμένα στη μέση 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι Για τη σύνθεση 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη Για το σερβίρισμα ρίγανη, φρέσκια 2 κ.σ. ελαιόλαδο Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(607)
- politismos(36)
- Βιβλία(44)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(68)
- Κινηματογράφος(84)
- Μουσική(53)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(26)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.