Γεύσεις Ποντίων στην Κοζάνη με σεφ τον Γιάννη Γιαννίτσα
Η γαστρονομική έρευνα του σεφ και συμβούλου σεφ σε εστιατόρια και μονάδες παραγωγής φαγητών, Γιάννη Γιαννίτσα, τον οδηγεί -μεταξύ άλλων- στις επιρροές της ποντιακής κουζίνας στην παγκόσμια γαστρονομία. Ο σεφ που έβαλε πρώτος τα πεϊνιρλί σε κατάλογο καλού εστιατορίου της Αθήνας και προτείνει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αρνίσια συκωτάκια φούρνου με σπανάκι, μιλά για την ποντιακή κουζίνα και αναζητά μυρωδιές, γεύσεις και πρώτες ύλες της για να τα εντάξει στην σύγχρονη μαγειρική. "Υπάρχουν πληθώρα φαγητών που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Πόντο και είτε παραλλάχθηκαν στον δρόμο, είτε προσαρμόστηκαν στις νέες πατρίδες. Η γαστρονομία είναι σκέψη και όχι απλά μια συνταγή. Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε αυτά που βρίσκουμε", λέει στο ethnos.gr, ο Γιάννης Γιαννίτσας. Ο γνωστός σεφ με την μεγάλη διαδρομής σε κουζίνες εστιατορίων της Αθήνας, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στην Κοζάνη και ασχολείται επιπλέον με την γαστρονομική έρευνα. Την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(638)
- politismos(46)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(74)
- Μουσική(35)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(12)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.