πριν από  5 ώρες 17 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η γαστρονομική έρευνα του σεφ και συμβούλου σεφ σε εστιατόρια και μονάδες παραγωγής φαγητών, Γιάννη Γιαννίτσα, τον οδηγεί -μεταξύ άλλων- στις επιρροές της ποντιακής κουζίνας στην παγκόσμια γαστρονομία. Ο σεφ που έβαλε πρώτος τα πεϊνιρλί σε κατάλογο καλού εστιατορίου της Αθήνας και προτείνει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αρνίσια συκωτάκια φούρνου με σπανάκι, μιλά για την ποντιακή κουζίνα και αναζητά μυρωδιές, γεύσεις και πρώτες ύλες της για να τα εντάξει στην σύγχρονη μαγειρική. "Υπάρχουν πληθώρα φαγητών που έφεραν οι πρόσφυγες από τον Πόντο και είτε παραλλάχθηκαν στον δρόμο, είτε προσαρμόστηκαν στις νέες πατρίδες. Η γαστρονομία είναι σκέψη και όχι απλά μια συνταγή. Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε αυτά που βρίσκουμε", λέει στο ethnos.gr, ο Γιάννης Γιαννίτσας. Ο γνωστός σεφ με την μεγάλη διαδρομής σε κουζίνες εστιατορίων της Αθήνας, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στην Κοζάνη και ασχολείται επιπλέον με την γαστρονομική έρευνα. Την...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation